Piątek 28.07.2023
17:00 start.
18:00: Otwarcie 40 kilogramowego parmigiano reggiano. O historii parmigiano, różnicach z grana
padano i wykorzystaniu w kuchni. Pokaz z poczęstunkiem.
19:00 Foodpairing: wino i ser: Winnica Vanelus Ser jest Ser – Degustacja serów i wina – (degustacja
płatna – 40 zł osoba)*
20:00 – 24:00 DJ: muzyka do wina + muzyka do tańca.
Sobota 29.07.2023 r.
15:00 – start
17:00 Degustacja omawiana: Historia wermutu w Polsce, czyli o tym Jan z Pułtuska nauczył Jamesa
Bonda pić wstrząśnięte niezmieszane” – Katarzyna Lasota (Degustacja płatna 20 zł osoba)*
18:00 – 18:45 Panel dyskusyjny: Jakość. Pasja. Emocje. Harmonijne trio w winiarskim świecie?
Mateusz i Katarzyna Zych (Winnica Księżycowa); Paweł Socha (Winnica Socha) – moderator Bartosz
Jadam
19:00 – 20:00 Degustacja omawiana: Winnica Socha – Paweł Socha – (Degustacja płatna 20 zł
osoba)*
20:00 – 24:00 DJ: muzyka do wina + muzyka do tańca.
Niedziela 30.07.2023
13:00 – start
16:00 –Degustacja omawiana: Wino i sery regionalne: Winnica Amelie – Grzegorz Pachoł –
(Degustacja płatna 40 zł osoba)*
20:00 Koniec festiwalu
*W ramach degustacji płatnych w trakcie każdej degustacji podane zostaną 4 próbki wina
Dlaczego warto zarezerwować sobie weekend na wizytę na festiwalu?
zapraszamy na pyszne lekkie przekąski lub „cięższe” dania (burgery, frytki, stripsy).
Winnica Księżycowa; Winnica Lawendowa; Winnica Notabene; Winnica Piwnice Antoniego;
Winnica Pusz; Winnica Rodziny Steckich; Winnica Socha; Winnica Słowianki; Winnica Stawczana
Góra; Winnica Vanellus; Winnica Vetus; Winnica Żak